SEPA incasso

Laat je door DialXS adviseren over SEPA incasso

SEPA-incasso is een eenmalige of doorlopende machtiging. Dit is de meest ideale en eenvoudigste methode om je klanten eenmalig of periodiek te laten betalen. Met name voor abonnementen is deze betaalmethode geschikt. SEPA-incasso is beschikbaar in alle 34 landen* die bij SEPA zijn aangesloten.

Door middel van een machtiging geeft je klant toestemming om een bedrag van zijn of haar rekening af te schrijven. Die machtiging kan eenmalig zijn, maar ook doorlopend. Met een doorlopende machtiging geeft je klant toestemming om dagelijks, wekelijks, maandelijks of jaarlijks een bedrag af te schrijven. Een doorlopende machtiging kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor afbetalingen of abonnementen, maar ook om contributie te incasseren van de leden van clubs, sociëteiten en verenigingen.

Hoe werkt online betalen met SEPA-incasso?

De consument plaatst een bestelling voor een product, dienst of abonnement bij een webshop en geeft aan eenmalig of periodiek te willen betalen door middel van SEPA-incasso. Dan verschijnt op het scherm een formulier dat de klant eenvoudig kan invullen.

Bij een eenmalige machtiging geeft de klant toestemming om eenmalig een bedrag van zijn of haar bankrekening af te schrijven. Bij een doorlopende machtiging geeft de klant toestemming door een eerste (aan)betaling te doen met een andere betaalmethode, zoals iDEAL, Mister Cash of creditcard. Op basis van deze eerste betaling kunnen vervolgens automatische herhaal-incasso’s worden uitgevoerd.

Wanneer de toestemming is verleend door de klant, wordt dit direct per e-mail of via een webshop-terugkoppeling aan de webshop doorgeven.

Dekking

België, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Tsjechie

Soort

Bank, Gegarandeerd

Belangrijkste voordelen

Eenvoudig en snel

Makkelijke intergratie

Beschikbaar in 34 landen

Beschikbaar in heel Europa

Realtime verwerking

Verwerking gebeurd in real time dus altijd de actuele betaal status

Met één druk op de knop terugbetalen

Terugboeken net zo eenvoudig als betalen

Vertrouwd, bekend en een hoge dekkingsgraad

Dekking in heel Europa