iDEAL

Laat je door DialXS adviseren over iDEAL

iDEAL is het systeem dat betalen via internetbankieren mogelijk maakt. Het systeem koppelt de klant die een online aankoop doet, direct aan diens internet-
bankierprogramma. Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online producten en diensten laten afrekenen. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft men zich niet te registreren, geen bestanden te downloaden of een account aan te maken. Indien de bezoeker gebruik maakt van internetbankieren bij ABN AMRO, Fortis, Postbank, Rabobank, ING bank of SNS Bank, dan kan deze direct met iDEAL betalen. De bezoeker rekent dan snel en gemakkelijk af, in de vertrouwde internetbetaalomgeving van zijn of haar eigen bank.

Hoe werkt betalen door middel van iDEAL?

De klant bestelt een product of dienst, kiest iDEAL als betaalmethode en selecteert de bank waar hij zijn bankzaken al online regelt. Het systeem leidt de klant direct naar het bekende internetbankierprogramma van zijn of haar bank. De relevante gegevens van de aankoop zijn al ingevuld en de klant keurt op de bekende manier de betaling goed. De klant ontvangt vervolgens een bevestiging van de bank en daarmee zijn de bestelling en de betaling gereed. De klant keert tenslotte terug naar uw webwinkel.

Dekking

Nederland

Soort

Bank, Gegarandeerd

Belangrijkste voordelen

Vertrouwd en veilig

De klant betaalt in zijn eigen internetbankieromgeving

Eenvoudig

De bezoeker hoeft zich niet te registreren

Direct inzetbaar

Beschikbaar voor iedere bankrekeninghouder in Nederland