Bancontact

Laat je door DialXS adviseren over Bancontact

Bancontact is het systeem dat betalen via internet bankieren mogelijk maakt. Het systeem koppelt de klant die een online aankoop doet, direct aan diens internetbankier programma.

Met Bancontact kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online producten en diensten laten afrekenen.
Om gebruik te maken van Bancontact hoeft men zich niet te registreren, geen bestanden te downloaden of een account aan te maken. Indien de bezoeker gebruik maakt van internet bankieren, dan kan deze direct met Bancontact betalen. De bezoeker rekent dan snel en gemakkelijk af, in de vertrouwde internet betaalomgeving van zijn of haar eigen bank.

De klant bestelt een product of dienst, kiest Bancontact als betaalmethode en selecteert de bank waar hij zijn bankzaken al online regelt.

Het systeem leidt de klant direct naar het bekende internetbankier programma van zijn of haar bank. De relevante gegevens van de aankoop zijn al ingevuld en de klant keurt op de bekende manier de betaling goed. De klant ontvangt vervolgens een bevestiging van de bank en daarmee zijn de bestelling en de betaling gereed. De klant keert tenslotte terug naar uw webwinkel.

Dekking

België

Soort

Bank, Gegarandeerd

Belangrijkste voordelen

Vertrouwd en veilig

De klant betaalt via zijn bekende internetbankieromgeving

Simpel

De bezoeker hoeft zich niet te registreren of bestanden te downloaden

Direct inzetbaar

Beschikbaar voor iedere bankrekening houder in België